Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiełbasą parówkową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa parówkowa 150 gram
marchewki 4 sztuki
pory 2 sztuki
mały seler 1/2 sztuki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
kostka rosołowa 1 sztuka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiełbasą parówkową

Wszystkie warzywa obrać, dokładnie umyć, a następnie pokroić w drobną kosteczkę. Następnie wrzucić do garnka i zalać 5-cioma szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia. Dodać kostkę rosołową i gotować jeszcze przez 30 minut.
W momencie gotowania zupy należy przygotować zasmażkę.
ZASMAŻKA: Maso rozpuścić na niewielkim ogniu. Następnie dodać curry oraz mąkę. Dokładnie wymieszać i chwilkę razem smażyć. Całość rozprowadzić 2 łyżkami wody (zimnej). Doprowadzić do wrzenia.
Gotową zasmażkę połączyć z zupą. Całość chwilę razem gotować, aż do zgęstnienia. W trakcie gotowania należy dodać pokrojoną w plastry (najlepiej pod skosem) kiełbasę parówkową.

Smacznego ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 27.10.2011 11:19
super
krystyna24 22.10.2011 23:41
pomyslowe
Izabela/bella81 13.09.2011 08:03
fajna
Kate131 15.07.2011 08:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak