Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje gołąbki z młodej kapusty zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
cebula 3
mięso mielone 1\\2 kg
jajko
ryż 10 dag
przecier pomidorowy 1\\3 szklanki
olej 2 łyżeczki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Moje gołąbki z młodej kapusty zapiekane

Ryż ugotować . Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso mielone posyp przyprawą , dodaj jajko , ryż , sól i pieprz .Wyrób i odstaw. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści , wykrój głąb , włóż do wrzątku i gotuj zdejmując pomału liście , potem ostudż i odcinaj grube nerwy , na każdym liściu kładż porcję farszu i zwijaj dokładnie , przełóż do natłuszczonego naczynia , polej bulionem połączonym z przecierem i zapiekaj 45 minut w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 31.08.2013 00:06
uwielbiam gołąbki w każdym wydaniu
pestka 18.04.2013 08:48
moje ulubione
ewaa 17.08.2011 22:05
uwielbiam gołąbki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak