Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka w sosoie mekszykańskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos meksykański 2 torebki
sól, pieprz
ketchup 2-3 łyżki
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka w sosoie mekszykańskim

Karkówkę pokroić w plastry, posypać pieprzem i solą. Dwa sosy rozpuścić w zimnej wodzie tak jak w przepisie, ketchup wymieszać z sosem. Karkówkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem, tak aby mięso było całe zanurzone. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec przez ok. 1,5 godziny. Podawać z ryżem:)
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak