karkówka w sosoie mekszykańskim

karkówka w sosoie mekszykańskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos meksykański

    2 torebki
  • sól, pieprz

  • ketchup

    2-3 łyżki
  • karkówka

    1,5 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić w plastry, posypać pieprzem i solą. Dwa sosy rozpuścić w zimnej wodzie tak jak w przepisie, ketchup wymieszać z sosem. Karkówkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać sosem, tak aby mięso było całe zanurzone. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec przez ok. 1,5 godziny. Podawać z ryżem:)
Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat