Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczrki 50 dag
cebula
masło 2 łyżki
bułka
mleko 1/4 szkl.
jajko
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z pieczarek

Grzyby oczyść, opłucz, osusz, pokrój drobno. Cebule obierz i posiekaj. Wymieszaj z grzybami, włóż na rozgrzane masło i duś na małym ogniu do miękkości, ostudź. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Razem z grzybami zmiel w maszynce. Dodaj jajko, koperek, sól i pieprz do smaku, dokładnie wyrób masę (jeśli jest za rzadka, dosyp tartej bułki). Formuj z niej owalne kotlety, smaż na złoty kolor na rozgrzanym oleju, z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak