Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DORSZ W OCTOWEJ ZALEWIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 1,5 kg
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 150 gram
olej do smażenia
cebula 2 szt
ocet 1,5 szkl
woda 4-5 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5-6 szt
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: DORSZ W OCTOWEJ ZALEWIE

Rybę oczyścić ,umyć i wysuszyć na papierowej serwetce.Posolić i panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju.Z wody ,octu i przypraw ugotować zalewę.Rybę ułożyć w naczyniu i zalać przestudzoną zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 21.11.2013 13:58
pyszna ryba
alaaa 12.11.2013 17:34
dorsza to pod każdą postacią
Rybciia 01.08.2013 11:33
bardzo lubię :-)
ben-ka 03.01.2013 21:37
lubię taką rybkę.
Krystyna32 20.09.2012 09:23
pycha
ankaryba 11.02.2012 18:26
pyszna rybka!!!
kate.500 20.12.2011 07:32
rewelacja
Mariusz10 23.07.2011 23:18
uwielbiam dorsza!
IZABELA29 02.07.2011 08:55
smaczniutko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak