Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyprażany ser

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
ser żółty 30 (w całości)

Przepis i sposób przygotowania na: Wyprażany ser

Kroimy ser w plastry grubości ok centymetra. Ważne jest by wybrać twardy, ostry ser polecam np ser morski. Warto spytać panią w sklepie, one najbardziej sie znają;) Robimy panierkę jak na kotlety i kładziemy na rozgrzanej patelni. Ważne by ser obracać szybko z boku na bok dosłownie smażymy 5-10 sekund i na drugi bok i tak, aż nam się nie roztopi:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.11.2013 16:58
koniecznie muszę wypróbować
Barbara/zuza22_85 10.04.2012 20:18
super
sylwia / sytofala 19.08.2011 13:11
super , zaskoczę męża ciągnącymi się kotlecikami!!!!
bami 08.07.2011 12:02
Ja tak przygotowuje ser pleśniowy, zwykłego żółtego jeszcze nie próbowałam, ale to może być interesujące, bo wprost uwielbiam żółty ser! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak