Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przecier z jabłek

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 110 g
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Przecier z jabłek

Łatwo rozgotowujące się jabłka, np. papierówki pokroić na kawałki, dodać nieco wody i rozgotować pod przykryciem, potem przetrzeć przez sito, wymieszać z cukrem i zagotować. Gorącym przecierem napełniać wyparzone słoiki. Pasteryzować we wrzącej wodzie około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak