Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki serowo-ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 400 g
twaróg 400 g
mąka 3 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana gęsta 1/2 szkl
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: kulki serowo-ziemniaczane

twaróg zmielić 3razy. ziemniaki ugotować i zmielić w maszynce do mięsa. dodać ser, masło, 2 łyżki mąki, sól pieprz. zagnieść ciast i formować z niego kulki o średnicy ok 3 cm. obtaczać je w mące i smażyć na gorącym oleju. podawać polane śmietana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak