Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gryczane klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 torebka
jaja 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
estragon do smaku
sól do smaku
grzyby suszone 5 szt
pieczarki 5 szt
sos grzybowy 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gryczane klopsiki

Kaszę gotujemy, wrzucamy do miski i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie, wrzucamy do niej dwa jaja, skrojone w kosteczkę pieczarki, wcześniej namoczone i skrojone suszone grzybki, oraz poszatkowany pęczek pietruszki wraz z ziołami. Formować maluteńkie klopsiki, panierować w bułce tartej i obsmażać chwileczkę na umiarkowanie gorącym tłuszczu. Przełożyć na talerz i polać sosem grzybowym.Podawać z ryżem na sypko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.12.2011 21:01
super
owca441 22.07.2011 23:07
pycha
teresa18 21.07.2011 19:58
pyszne klopsiki jak dla mnie z suróweczka
kuklik 20.07.2011 15:55
kasza do ryżu ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak