Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka teściowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 gram
mąka pszenna 1 szklanka
jaja 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka teściowej

Ziemniaki obieramy, gotujemy, studzimy . Przepuszczamy raz przez praskę do ziemniaków. Dodajemy mąkę, jajko, sól i zagniatamy ciasto.

Na posypanej mąka stolnicy formujemy wałeczek i tniemy na niewielkie kawałki - kopytka. Gotowe partiami wrzucamy do osolonego wrzątku i wyjmujemy zaraz po wypłynięciu na powierzchnię.

Gotowe podajemy na słodko z masłem i cukrem lub z mięsem i sosami.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 29.02.2012 12:12
pyszne kopytki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak