Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepy faszerowane kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 8 szt
kurki 40 dag
olej wg uznania
jajko 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek 1/2 pęczka
ser gouda 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepy faszerowane kurkami

1. Kalarepy obieramy, ścinamy podstawy i wierzchy. Miąższ wydrążamy, zostawiając 1,5-cm boki. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
2. Kurki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dusimy na maśle i łyżce oleju. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i chwilę dusimy z grzybami.
3. Jajka rozkłócamy. Szczypiorek, ser jajka mieszamy z kurkami. Doprawiamy. Napełniamy kalarepy. Przykrywamy wierzchami. Pieczemy ok 20 min w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 01.02.2013 21:01
extra
Bernadeta1 11.11.2012 15:58
super takie kalarepki
kasienka23 01.06.2012 22:26
pyszne połączenie
Krystyna32 02.07.2011 04:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak