Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z łososia 60 dag
cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
sos sojowy 2 łyżki
miód 2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki wg uznania
oliwa do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z cebulą

1. Cebule i czosnek obieramy. Z chili usuwamy gniazdo nasienne. Cebule kroimy w półplasterki a czosnek i chili w plasterki. Cebulę rumienimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy czosnek i chili. Dusimy ok 10 min. Wlewamy 1/2 szkl wody, sos sojowy i miód. mieszamy i jeszcze chwilę dusimy.
2. Łososia myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na oliwie. Skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy natką. Podajemy z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 23.02.2014 08:37
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak