Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kaczki z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kaczki 4 szt
pieczarki 10 dag
cukier trzcinowy 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
marchewka 1 szt
sól
pieprz
chili
natka kolendry 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kaczki z imbirem

Umyć piersi kaczki, osuszyć, oprószyć solą pieprzem oraz chili, odłożyć. Wlać do garnka łyżkę wody, rozpuścić w niej cukier. Mieszać aż powstanie karmel. Dolać szklankę wody i sos sojowy, podgrzewać. Wrzucić kacze piersi, obgotować. Następnie dodać pokrojoną w słupki marchewkę oraz pokrojone pieczarki, a także posiekany czosnek, kolendrę i imbir. Gotować na małym ogniu aż mięso stanie się miękkie. Wyłożyć mięso na półmisek. Posypać odrobiną posiekanej kolendry, polać sosem. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 15.03.2012 17:27
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak