Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serkiem i dżemem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mąka pszenna 1 szkl.
olej do smażenia
sól
dżem owocowy
serek homogenizowany 1 op.
woda 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serkiem i dżemem

Jajka rozbić, połączyć z szczyptą soli, mąką i mlekiem lub wodą. Dobrze wymieszać. konsystencja ciasta powinna być lejąca. Olej rozgrzać na patelni. Ciasto wlewać i zaraz rozprowadzić je po całej patelni. Jak zrumieni się jedna strona, to obrócić na drugą. podawać zwinięte lub złożone posmarowane dżemem zmieszanym z serkiem homogenizowanym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 26.03.2012 19:46
rewelacja
Henryka2 01.07.2011 20:23
Ciekawy farsz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak