Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki ziemniaczane z bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
mąka pszenna 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki ziemniaczane z bazylią

ugotowane ziemniaki odstawić do przestudzenia, zmielić w maszynce do mięsa. dodać mąki, 1 jajo, bazylię,sól, pieprz, zagnieść ciasto. formować z niego wałeczki, obtaczać je w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej. smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak