Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowy dżem z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
cukier do smaku
zapach pomarańczowy do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
galaretka pomarańczowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowy dżem z cukinii

Cukinię (część starta na dużych oczkach tarki, część pokrojona w kostkę) rozgotować, dodać cukier, kwasek cytrynowy, pogotować kilka minut, na koniec dodać sypką galaretkę, zdjąć z ognia. Dżem gotowy!

uwaga: jest to dżem raczej \"na teraz\", ponieważ zamknięty a nawet pasteryzowany w słoikach, może sfermentować z powodu dodanej galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 05.09.2013 07:41
ja już zrobiłam na całą zime;)
IZABELA29 09.05.2013 09:25
taki dżem warto zrobić i mieć kilka słoiczków
mirosława4 05.09.2011 19:23
ciekawy przepis warty wypróbowania
irenka 04.09.2011 16:21
musi być smaczny,wypróbuję przepis
Justyna Jussstiii 10.07.2011 12:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak