Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
ogórki kiszone 2 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
sos sojowy
papryka mielona
sól
cebula
olej
pieprz
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki wołowe

Wołowinę pokroić na plastry, rozbić. Ogórki i paprykę pokroić w słupki. na mięsie układać po kawałku ogórka i papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na oleju, podlać gorącą wodą. Podrumieniona posiekana cebulę dodać do sosu wraz z kawałkami skórki chleba, pieprzem i solą. Udusić, doprawić papryką i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak