Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka warzywna

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory zielone 1 kg
ogórki 1 kg
kapusta 1 kg
marchewki 1 kg
cebula 1 kg
ocet 10 % 1 szkl.
cukier 1 szkl.
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka warzywna

Wszystkie warzywa drobno pokroić na drobne kawałeczki, oprószyć solą do smaku. Przykryć je i odstawić na kilka godzin. Wodę, cukier i ocet zagotować w dużym garnku. Dodać posiekane pomidory, ogórki, marchew, kapustę oraz cebulę. Wszystkie warzywa gotować na małym ogniu przez 20 minut. Gorące warzywa wkładać do wcześniej wyparzonych i osuszonych słoików. Do każdego słoika wlać trochę wywaru, w którym gotowały się warzywa. Słoiki zakręcić i odstawić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.07.2011 14:40
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak