Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka Anny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
margaryna 1 kostka
śmietana 30% 1/2 szklanki
masło 5 dag
mąka 2 łyżeczki
cukier 5 łyżek
żółtko jajek 4 szt
cukier wanilinowy 1 op
mleko 1 i 1/3 szklanki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka Anny

Z mąki, margaryny i śmietany zagnieść szybko ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Rozwałkować 2 placki i upiec w jednakowych blaszkach w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. KREM;masło stopić, przestudzić, dodać mąkę, cukier, cukier waniliowy i mleko. Wymieszać i zagotować. Dodać żółtka i chwilę mieszając podgrzewać. Krem rozsmarować na jednym placku, przykryć drugim i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 21.06.2013 13:52
kocham to ciasto
halina17 01.07.2011 14:41
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak