Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone cielęce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 łyżki
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku
cielęcina bez kości 50 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone cielęce

Cielęcinę trzeba zrobić i wyczyścić starannie. Dodać sól, pieprz oraz mleko. Formujemy bardzo cienkie zraziki wielkości dłoni. Na mocno rozgrzanej patelni rozprowadzić olej i smażyć zrazy do momentu lekkiego zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 07.12.2011 08:15
dodalabym jeszcze kilka dodatkow:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak