Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z porów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3 sztuki
wywar warzywny 4 szklanki
margaryna 1 łyżka
śmietana 12% pół szklanki
pieprz do smaku
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z porów

Odkroić zielone części porów, jasne przekroić na pół, dokładnie oczyścić i pokroić na drobne części. Margarynę rozpuścić i dusić przez 15 minut porę. Kiedy pory będą miękkie dodajemy wywar, doprawiamy cukrem pieprzem i solą. Gotujemy jeszcze raz i dodajemy śmietankę. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak