Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kandyzowane kumkwaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 100 ml
likier pomarańczowy ok. 3 łyżki
cukier 4 łyżki
kumkwat 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kandyzowane kumkwaty

Kumkwaty kroimy w cieniutkie plasterki. Do rondla z grubym dnem wlewamy wodę i dodajemy cukier. Gotujemy przez kilka minut na średnim ogniu do całkowitego rozpuszczenia cukru. Później zmniejszamy ogień, dodajemy plasterki kumkwatów i gotujemy jeszcze ok. 20-25 minut. Owoce powinny zmięknąć i zeszklić się, a z wody i cukru powinien powstać gęsty syrop. Na końcu dodajemy kilka łyżek likieru pomarańczowego i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 01.07.2011 14:38
pierwszy raz spotykam się z tym...\"owocem\" (?)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak