Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior pół sztuki
wywar drobiowo-wołowy 4 szklanki
śmietana 12% pół szklanki
koperek 2 łyżki
bułka paryska pół sztuki
masło 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Ugotowany kalafior wraz z wodą w której go ugotowaliśmy, połączyć z wywarem i zmiksować. Doprawiamy solą i pieprzem, wlać śmietankę, posypać koperkiem. Przygotowujemy grzanki według tego sposobu. Bułki pokroić w kostkę i zrumienić ze wszystkich stron na suchej patelni. Grzanki podajemy osobno. Na koniec dodać łyżkę tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak