Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z białej fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

części pora białe i zielone 40dag
biała fasola 60dag
masło 20dag
śmietana szkl
jajko 3
sól
pieprz
tłuszcz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z białej fasoli

Fasolę moczymy na noc.Wodę odlewamy,wlewamy świeżą i gotujemy.Pory kroimy i smażymy na maśle na patelni.Mielimy z fasolą.Dodajemy śmietanę,wbijamy jajka,doprawiamy do smaku i wyrabiamy.Masę przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką formy.Pieczemy 30min w temp.180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.12.2011 08:27
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak