Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cannelloni ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 300 gram
szpinak mrożony 400 gram
olej do smażenia
ricotta 200 gram
filert z kurczaka 200 gram
śmietana 4 łyżki
jajko 3 sztuki
masło 300 gram
mąka 300 gram
mleko 350 mililitrów
gałka muszkatułowa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek do smaku do smaku
cannelloni 10 rurek

Przepis i sposób przygotowania na: cannelloni ze szpinakiem

szpinak odmrazamy, krojmy podsmazamz na oleju przez około 5 minut cały czas mieszamy. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka przyprawionego kucharkiem. do szpinaku dodajemy ricotte i kurczaka. Nastepnie dodajemy jajka wymieszane ze smietanai doprawiamy do smaku.całość dokładnie mięszamy. Makaron gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie. Robimy sos beszamelowy. Rozpuszczamy maslo, dodajemy makę i mięszajac trzymamy chwilę na ogniu. Powolutku dodajemy mleko, gotujemy na malutkim ogniu ok 5 minut. Doprawiamy do smaku gałka ,sola i pieprzem. Rurki napełniamy farszem układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem beszamelowym posypujemy startym serem i pieczemy 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak