Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza 1 puszka
szczypiorek 1 pęczek
jajko 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1/2 szkl
mleko 1/4 szkl
olej do smażenia
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w cieście naleśnikowym

1. Filety myjemy, osuszamy, cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
2. Z maki, jajek, mleka i 1/4 szkl wody przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Obtaczamy filety i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małą kostkę. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączamy.
4. Kotlety wkładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy kukurydzą, papryką i serem. Pieczemy ok 5 min w temp 180 stopni, aż ser się roztopi. Wyjmujemy i posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.12.2013 09:47
świetny pomysł
adam1f 04.08.2012 06:44
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak