Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe z suszonymi owocami, marchwią i selerem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew z selerem Smak 200 g
żeberka wieprzowe 1,5 kg
miód 100 ml
śliwki suszone 30 g
morele suszone 30 g
rodzynki 30 g
rosół z kury Kucharek 500 ml
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
cynamon Prymat
Cebulka perłowa marynowana Smak 200 g
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe z suszonymi owocami, marchwią i selerem

Pokrojone na małe kawałki żeberka natrzeć przyprawami i odstawić do lodówki. Po zamarynowaniu odsmażyć na złoty kolor, przełożyć do rondla, podlać rosołem, dodać miód i dusić do miękkości. Na 15 minut przed końcem duszenia dodać suszone owoce i cebulkę perłową, doprawić do smaku. Podawać z marchewką i selerem Smak.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 18.03.2012 21:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak