Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw konserwowy 1 słoik
bulion warzywny 4 szklanki
kiełbasa kilka plastrów
śmietana gęsta 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Bulion zagotować dodając pokrojoną kiełbasę. Do wrzącego bulionu dodawać stopniowo szczaw. Sprawdzamy czy zupa nie jest za słona. Jeśli jest dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Podajemy z pokrojonymi w ćwiartki jajami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 09.05.2012 16:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak