Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieprz
sól
masło 4łyżki
marchewki 2
buraki 2
ziemniaki 5
cebule 3

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po wiejsku

Marchewki i buraki obieramy,myjemy i kroimy w cienkie plastry.Cebule kroimy w piórka,a obrane i umyte ziemniaki w grubsze plastry.Boczek w plasterki.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem.Składniki układamy warstwami na przemian,posypując je solą,pieprzem i wiórkami masła.Naczynie przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok 185C.Pieczemy 45min ,sprawdzamy czy warzywa są miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak