Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z szybkowara

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1,2 kg
włoszczyzna 30 dag
natka pietruszki 3 łyżki
pieprz 6 zieren
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z szybkowara

Kurczaka kroimy w ćwiartki, wkładamy do szybkowara, zalewamy wodą. Dokładamy obraną i umytą włoszczyznę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy szybkowar. Rosół gotujemy przez 20 minut. Następnie czekamy aż szybkowar trochę wystygnie. Rosół odcedzamy i podajemy z makaronem. Posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak