Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na bulionie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 4 szklanki
pomidor 4 sztuki
jaja 1 sztuka
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na bulionie

Pomidory obieramy ze skórki, miąższ siekamy. Bulion zagotować, jajko ubić w kubku z mąką. Wlewamy je stopniowo do bulionu. Kiedy się ponownie zagotuje, kluski gotowe. Do bulionu z kluskami dodajemy z pomidorami i gotujemy jeszcze raz. Na talerzach posypać zupę natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak