Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 250 g
fasolka szaragowa 250 g
papryka czerwona 2 strąki
natka pietruszki 1 łyżka
oliwa 9 łyżek
sok z cytryny
sól
pieprz
ryż 400 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i papryką

Marchewki pokroić w cieniutkie paseczki. fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki, gotować 15 minut w osolonym wrzątku. Papryki pokroić w cienkie paseczki. Fasolkę, paprykę, marchewkę i ryż przełożyć do miseczki i wymieszać. Przygotować sos winegret: sok z cytryny przyprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Sosem polać sałatkę. posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.05.2012 08:21
smaczna
Juleczka20 31.08.2011 16:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak