Pływające Tatsoi :

Pływające Tatsoi :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepki

  • 1 mała marchewka

  • ½ szklanki pokrojonej w cienkie paseczki kapusty pekińskiej

  • 1 puszka ,, Koktajlu tropikalnego Tao-Tao „

  • 1/2 szklanki porwanych na kawałki listków Tatsoi

  • ½ szklanki pokrojonej dymki ( szczypiorku )

  • pieprz cytrynowy

  • przyprawa do dań chińskich

  • 1 łyżeczka curry

  • imbir świeży

    1 łyżeczka
  • rosół drobiowy

    1/2 l
  • makaron ryżowy

    5 dag (typu: nitki)
  • mięso z kurczaka

    1 szkl. (obrane i podzielone na ka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną w cienkie słupki marchewkę , kalarepkę , kapustę pekińską – zalać rosołem i gotować 30 minut. Dołożyć imbir, mięso z kurczaka , odsączone owoce z ,, Koktajlu tropikalnego „ .Doprawić przyprawą do dań chińskich , pieprzem cytrynowych .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić na 3 minuty- odsączyć . Nakładać do miseczek makaron , zalać zupą , posypać Tatsui i szczypiorkiem .

,,.. . Tatsoi jest warzywem o dość ostrym smaku przypominającym trochę smak rzodkiewki i kalarepy..”

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sylwia56

29.03.2012 19:40
pycha

ilka_86

17.06.2011 09:07
ciekawe danie::)

Marzena40

05.04.2011 11:46
fajna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat