Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pływające Tatsoi :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepki
1 mała marchewka
½ szklanki pokrojonej w cienkie paseczki kapusty pekińskiej
1 puszka ,, Koktajlu tropikalnego Tao-Tao „
1/2 szklanki porwanych na kawałki listków Tatsoi
½ szklanki pokrojonej dymki ( szczypiorku )
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat
1 łyżeczka curry
imbir świeży 1 łyżeczka
rosół drobiowy 1/2 l
makaron ryżowy 5 dag (typu: nitki)
mięso z kurczaka 1 szkl. (obrane i podzielone na ka

Przepis i sposób przygotowania na: Pływające Tatsoi :

Pokrojoną w cienkie słupki marchewkę , kalarepkę , kapustę pekińską – zalać rosołem i gotować 30 minut. Dołożyć imbir, mięso z kurczaka , odsączone owoce z ,, Koktajlu tropikalnego „ .Doprawić przyprawą do dań chińskich , pieprzem cytrynowych .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić na 3 minuty- odsączyć . Nakładać do miseczek makaron , zalać zupą , posypać Tatsui i szczypiorkiem .

,,.. . Tatsoi jest warzywem o dość ostrym smaku przypominającym trochę smak rzodkiewki i kalarepy..”

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 29.03.2012 19:40
pycha
ilka_86 17.06.2011 09:07
ciekawe danie::)
Marzena40 05.04.2011 11:46
fajna nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak