Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
pieczarki 1 kg
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 szczypty
papryczka chili 2 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz pieczarkowy

mięso kroimy w kostę tu nie ma znaczenia czy będzie to drobiowe czy wołowe każdy daje jakie sam lubi :)
mięsko lekko podsmażamy i dajemy do brytwanki podlewamy wodą i dusimy w tym czasie przygotowujemy pieczarki kroimy je w plasterki do dodajemy do naszego mięska
całość mieszamy i doprawiamy solą , pieprzem, wegetą oraz papryczką chilli całość przykrywamy i dusimy aż mięsko bedzie mięciutkie w między czasie od czasu do czasu podlewamy wodą
gdy mięsko mamy juz miękkie sos zaklepujemy mąką i czekamy aż nam się jeszccze raz wszystko zagotuje
I gulasz mamy gotowy Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak