Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fraszynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 15 dag
ziemniaki 1 kg
cebula biała 1
mąka ziemniaczana 30 dag
smalec 10 dag
jajko 4
mąka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Fraszynki

Mięso umyć, ugotować w osolonej wodzie, zemleć w maszynce do mięsa. Jaja ugotować na twardo, zemleć razem z podsmażoną cebulą. Wszystko połączyć z mięsem. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Przygotować ciasto - ugotować ziemniaki i zemleć je wraz z dwoma surowymi jajkami, doprawić solą i pieprzem. Uformować placki. Nałożyć na nie farsz i pozawijać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć fraszynki na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 29.01.2012 08:36
fajne
stokrotka 09.08.2011 20:04
fajne
dorotka0000025 27.07.2011 10:59
ale smieszna nazwa
Edyta31 18.07.2011 14:43
warte wypróbowania :)
pawelek 01.07.2011 13:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak