Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 500 g
pęczek szczypiorku 1 szt
PĘCZEK RZEŻUCHY 1 szt
gęsta śmietana 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet winny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka ze szczypiorkiem i rzeżuchą

Kapustę poszatkować, szczypiorek posiekać a rzeżuchę odciąć od korzonków.
Do tego dodać śmietanę i przyprawy do smaku.
Wszystko wymieszać i surówkę odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 08.05.2012 14:23
bardzo smaczna sałatka
SylwiaMagdaSabin 02.02.2012 09:48
pomysłowe
cukiereczek 03.12.2011 08:20
To jest smaczne
angelika14 05.07.2011 11:26
jeszcze takiej to nie jadłam na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak