Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Plince z pomoćką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 3 szt
mleko 250 ml
mąka 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 4 szt
olej do smażenia
szczypiorek 1 pęczek
wędzonki 10 plastrów
Pomoćka:
twaróg 25 dag
śmietana 12% 1/2 l
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Plince z pomoćką

1. Ziemniaki i cebule ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy, zalewamy wrzącym mlekiem. Dodajemy jajka, mąkę, sól i pieprz. Mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy małe placki. Podsmażamy wędzonkę, wkładamy między 2 gorące placki. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
2. Pomoćka:twaróg rozgniatamy ze śmietaną. Mieszamy z posiekaną cebulą i roztartym czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Podajemy do placków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.08.2013 00:06
świetna nazwa,na pewno smaczne
RenataZ-et 24.06.2013 22:25
ciekawy pomysł
kate.500 19.02.2013 18:47
pycha
ElizaT 31.10.2012 11:06
to ciekawy przepis
mala2021 13.01.2012 11:47
nigdy nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak