Przepis i sposób przygotowania na: Plince z pomoćką
2. Pomoćka:twaróg rozgniatamy ze śmietaną. Mieszamy z posiekaną cebulą i roztartym czosnkiem. Doprawiamy do smaku. Podajemy do placków.
ziemniaki | 2 kg |
cebula | 3 szt |
mleko | 250 ml |
mąka | 5 łyżek |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
jajko | 4 szt |
olej do smażenia | |
szczypiorek | 1 pęczek |
wędzonki | 10 plastrów |
Pomoćka: | |
twaróg | 25 dag |
śmietana 12% | 1/2 l |
czosnek | 1 ząbek |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: