Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka makaronowa na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 30 dag
wędlina 15 dag
por (biała część) 1 szt
pieczarki 5 szt
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
sos czosnkowy
czosnek 3 ząbki
jogurt naturalny 1/2 op
majonez 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka makaronowa na ciepło

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
2. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Następnie rozcieramy ze szczyptą soli. Dodajemy jogurt naturalny i majonez. Mieszamy.
3. Pieczarki i pora oczyszczamy. Kroimy w półplasterki. Wędlinę kroimy w kostkę i podsmażamy razem z pieczarkami i porem. Mieszamy z makaronem. Doprawiamy solą i pieprzem.
4. Sałatkę przekładamy do salaterek. Polewamy sosem czosnkowym. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 11.01.2014 08:09
fajna sałatka
Bernadeta 13.05.2013 08:08
fajny pomysł
sunnymood 01.12.2011 17:17
ciekawyy:\"P
Sylwia88 01.07.2011 08:59
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak