Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki obiad z patelni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
parówki 30 dag
cebula 5 szt
bazylia do smaku
keczup pikantny do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki obiad z patelni

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i osuszamy. Kroimy w grube słupki.
2. Cebule obieramy i kroimy w grubą kostkę. Z parówek zdejmujemy osłonki, kroimy w grube plasterki.
3. Ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju na dużej patelni. Dodajemy cebulę i smażymy pod przykryciem do miękkości. Dodajemy parówki, doprawiamy i mieszamy. Polewamy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 27.09.2013 16:38
lubię takie szybkie obiadki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak