Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszkowe racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt
zsiadłe mleko 1 szkl
mąka 1 szkl
cukier waniliowy 1 op
jajko 1 szt
olej do smażenia
posypka czekoladowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszkowe racuszki

1. Mąkę mieszamy z kefirem, cukrem i jajkiem, aż uzyskamy ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy łyżkę posypki czekoladowej. Mieszamy.
2. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w 1-cm plastry. Zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Dekorujemy posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 28.11.2012 15:59
super
dorotka0000025 23.11.2012 14:31
fajny pomysl
Marzena34 19.11.2011 15:09
orginalne
cooleczka 16.11.2011 15:48
smaczne :)
pioge7 01.07.2011 08:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak