Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
jajko 1 szt
migdały starte
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
margaryna
woda
sól
jabłko winne 1 kilka szt. (poszatkowane)

Przepis i sposób przygotowania na: strudel z jabłkami

Z mąki jajka,letniej wody i soli robimy ciasto wolniejsze niż na pierogi,wyrabiamy je ok 15 min.Następnie na wysypanej mąką serwecie rozciągamy ciasto tak aby było cienkie jak papier,skrapiamy je roztopioną margaryną i rozrzucamy na cieście jabłka,posypujemy je tartą bułką z tartymi migdałami i cukrem.Ciasto zwijamy i wkładamy do formy.Pieczemy w 220 stopniach na rumiano.Po upieczeniu posypujemy cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 17.08.2011 10:46
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak