Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż w kożuchu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 filiżanka
margaryna 1 łyżka
skórka cytrynowa
sól szczypta
woda
jabłka 4 szt
białko 3 szt
wanilia
konfitura

Przepis i sposób przygotowania na: ryż w kożuchu

Ryż sparzamy gorącą wodą,odcedzamy i gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem margaryny,cukru skórki cytrynowej i soli.Jabłka obieramy,wydrążamy i obgotowujemy,nadziewamy je konfiturą i układamy w żaroodpornym półmisku w piramidę,a ryżem wypełniamy przestrzenie między jabłkami.Z białek ubijamy pianę dodajemy do smaku cukier i wanilię i polewamy tym piramidę .Posypujemy ją cukrem z orzechami.Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.09.2011 11:37
fajny przepis
Krystyna32 15.08.2011 18:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak