Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż truskawkowo-pomarańczowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż szklanka
mleko 3 szkl.
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
żółtko jajek
truskawki 75 dag
cukier 1/2 szkl.
sok pomarańczowy 1 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż truskawkowo-pomarańczowy

Ryż gotujemy na mleku z cukrem do smaku. Masło roztapiamy, dodajemy do masła mąkę i podgrzewamy. dodajemy sok pomarańczowy. zagotowujemy. zdejmujemy z ognia miksujemy z żółtkiem. truskawki kroimy posypujemy cukrem. ryż mieszamy z sosem i truskawkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.04.2012 22:34
szałowe połączenie
Justa32 22.08.2011 19:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak