Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza ze śmietaną i owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3 szt.
sól
cukier puder 1/2 szkl.
ocet 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
kakao 1,5 łyżki
śmietana 30% 200 ml
banan 1 szt.
kiwi 1 szt.
owoce sezonowe

Przepis i sposób przygotowania na: Beza ze śmietaną i owocami

1. Białka ubijaj, dodając stopniowo cukier i szczyptę soli. Do ubitej piany dodaj ocet, mąkę ziemniaczaną i kakao, dokładnie wymieszaj.
2. Masę przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, uformuj koło o średnicy 20-22 cm. Piecz ok. 60 min. w temp. 150 stopni. Ostudź w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
3. Śmietanę ubij na sztywno, rozsmaruj na bezie. Owoce pokrój na plasterki, udekoruj wierzch bezy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.11.2013 16:34
wspaniale wygląda :)
IwonaKa 19.10.2013 00:01
pyszny deserek,uwielbiam
Jodaj 29.11.2012 13:15
zobacz co mi wyjdzie :) spróbuje :)
miki47 07.10.2012 13:13
pycha
izulab6 14.01.2012 10:11
Nigdy mi nie wychodzi ale ten przepis wypróbuję.
Natalia37
Natalia37 01.07.2011 07:31
bezy jeszcze nie piekłam dlatego przepis wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak