Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta chrzanowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeżo starty chrzan 30 dag
kwaśna śmietana 0,75 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
rodzynki 2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta chrzanowa

Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody. Do masła wsypujemy mąkę i dokładnie ucieramy z chrzanem. Rodzynki zalewamy goracą wodą i odcedzamy. Do 0,25 szklanki osolonej i posłodzonej wrzącej wody dodajemy chrzan i śmietanę. Zagotowujemy. Dodajemy żelatynę i mieszając podgrzewamy. Odstawiamy. Wsypujemy odsączone rodzynki. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem. mieszamy. Galaretą możemy zalać półmisek z wędliną. przed podaniem chłodzimy w lodówce ok. 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 24.11.2011 09:40
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak