Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 L
jagody 70 dag
cukier 15 ldag
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa

Jagody opłukać , osączyć . Włożyć do miksera , dodać tyle mleka aby zakryło jagody , miksować to wszystko przez około 5 sekund .Pozostałe mleko zagotować . Potem przecedzić zmiksowaną masę , dodać gorące mleko , cukier i troszkę kwasku cytrynowego .Wszystko to wymieszać mikserem .Zupę można podawać z makaronem lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 30.06.2011 23:46
jagodowej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak