Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
podgrzybki 50 dkg
łopatka wieprzowa 50 dkg
kiełbasa śląska 50 dkg
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
kminek Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 2 ziarnka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarnka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z grzybami

Kapuste pokroić, podlać wodą, gotować pod przykryciem. Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać do kapusty. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę, dodać do kapusty. Dodać również liście laurowe, kminek, ziele angielskie. Doprawić pieprzem i kucharkiem. Grzyby udusić, dodać do gotującej się kapusty. Gotować ok. 2 godzin. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.07.2013 11:29
Smakowity bigosik.
caralajna 02.04.2013 07:55
smaczny bigos
Zosia1 17.02.2013 12:51
przepis obiecujący
Natalia/tubisiek 23.07.2012 09:10
uwielbiam bigos, mogłabym jeść go na okrągło ;)
zuzanna_z 30.04.2012 14:18
mniam
Dorian 08.03.2012 07:43
pycha
Krystyna32 19.02.2012 12:20
pycha
mela251
mela251 08.01.2012 09:26
pycha !!!
Wacław 29.12.2011 10:38
uwielbiam !
piotereq 21.10.2011 17:07
pycha
Izabela/bella81 22.09.2011 08:37
z kminkiem nigdy nie jadłam bigosu, a lubię kminek, więc muszę spróbować :)
Anna138 12.09.2011 21:37
super
Seba 25.08.2011 09:08
uwielbiam bigos
Seba 25.08.2011 09:08
uwielbiam bigos
mirosława4 15.08.2011 16:54
pyszny
Motorek 02.08.2011 11:45
smaczny
evita0007 15.07.2011 17:37
o jeju az mi sie chce tego bigosiku :-)
Iwona51
Iwona51 12.07.2011 17:44
smaczny
Mariusz10 04.07.2011 23:26
pyszności
IKrakowianka 04.07.2011 14:40
dawno nie robiłam a bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak